mandag 1. februar 2010


Nå har vi vært i India snart i en måned.Kulturforskjellene blir man vel aldri vant til men vi har lært utrolig mye og hver dag byr på nye opplevelser og inntrykk!

26.januar feiret vi republic day,uavhengighetsdagen. Alle frivillige,de som jobber for organisasjonen og søsken og barna på stedet vi jobber feiret dagen sammen nede på stranden.
Vi pyntet skolen med ballonger,blomster og flagg.Vi hadde forberedt ulike leker og aktiviteter og barna hadde øvet seg på noen sanger de skulle fremføre.Det var en dag fylt med godt humør,sang,aktivitet og søtsaker.





Torsdag arrangerte vi lunsj til barna på campen.Vi ble fortalt at vi skulle få være med å forberede lunsjen på kjøkkenet.Men da vi møtte opp var planene forandret,så det ble ikke noe matlaging for oss.Det skjer stadig her nede.Vil vel ikke si at de er veldig gode på planlegging og organisering! Barna skulle bli hentet kl.10.00,vi satt og ventet og ventet og endelig etter 2 timer kom de endelig.Barna var så glade og kom løpende mot oss.Vi spiste lunsj og is og koset oss noen timer på campen før de ble kjørt tilbake til stranden.Det var så fint å se dem i en annen setting,det lyset av dem hvor glade de var.




Vi jobber fortsatt på samme sted og trenger ikke skifte prosjekt.De har revet noen av husene men det var de som var ulovlig bygd,og vi fortsetter som vanlig.
Arbeidsdagene går virkelig fort og vi trives virkelig.Neste uke skal vi begynne å legge opp vårt egent opplegg som er rettet mot oppgaven vår.Ser og høres ut som vi har mye fritid og er mer på ferie enn på jobb men bare det og være her,oppleve,snakke med lokalbefolkningen gir oss mye erfaringer,inntrykk og informasjon som er verdt å ta med seg =)

Lokalbussen her er en opplevelse i seg selv.Det er ingen faste buss stopp her,her må man bare strekke ut armen langs vegen.Vi var en gjeng som skulle avgårde og bussen var rimelig full allerede da den stoppet for oss.Vi trodde aldri vi kom til å få plass,men mannen som jobbet på bussen fikk pakket sammen passasjerene så vi stod som sild i tønne.Det var trangt,varmt,nært,mange lokale som tittet nyskjerrig som vi skulle komet fra en annen planet og HØY indisk musikk.På bussen var det skrevet på veggen at det er 11 ståplasser men på denne turen var det hvertfall 30 stående pluss alle de sittende,og bussen er av størrelse som den gamle "Labbetussbussen".Turen tok ca-20 min og da vi kom frem til bussholdeplassen i Margo kom vi til en helt ny atmosfære enn det vi har blitt vant med i Colva og Majorda.Det var ikke mange turister å se,vill trafikk,mange hjemmeløse og tiggere og mye søppel.
Vi ble fortalt i ettertid at man drar ikke dit uten at man vet hvor man skal,store forhold =)


Helgen var meget opplevelsesrik!
Lørdagen ble vi hentet av vår faste taxisjåfør,Josef,tidlig på morgnen.
Turen gikk først til the waterfalls.Etter en halvannen times kjøring møtte vi et torg fult av Jeeper og et myldrende folkeliv.Da var det bare å få leid seg en Jeep og avgårde bar det!
Sjåføren var en tynn liten inder som såvidt så over rattet og vår guide var en trivelig og ivrig kar som hadde mye på hjertet.
Humpetitten humpetitten teia....og innover i jungelen bar det

.
Bilturen var vell ikke å anbefale for de som blir fort bilssyke.Smale,svingete og steinete veier som slynget seg innover i en mektig natur!Vi stoppet underveis og ble vist forskjellige atteraksjoner,dyreliv,planteliv og fossefall.


For å komme opp til fossefallet måtte vi gå 10 min.På vegen opp ditt fikk vi mange nye venner.Det var fult av apekatter som nyskjerrig hoppet fra tre til tre og håpet på å få noe å spise av forbipasserende.Bananer og nøtter hadde vi med oss og det tok ikke lange tiden før de spiste av hånden vår.Såååå søte!!!
Varmt var det så vi så virkelig frem til et bad i fossefallet.Kaldt men oppfriskende!
Da vi var ute i vannet,merket vi at det var noe som tok oppmerksomheten til de rundt oss,folk pekte og tittet nyskjerrig.


Guiden vår ropte til oss at det var en slange i vannet,han prøvde å bero oss med at den ikke var giftig.Kunne vell tatt rekorden i 100 meter bryst i Porsgrunnshallen da jeg satte kursen rimelig kjapt inn mot land!
Timene gikk fort og vi hadde en suuuper fin tur!

Så satt vi snuten tilbake til vår sjåfør som skulle ta oss videre til krydder plantasjen.Vi ble godt tatt i mot.Vi fikk hver vår blomsterkrans rundt halsen og en rød prikk i pannen,bindi.
Fikk så en nydelig lunsj og etter maten fikk vi smake på chasunøtt feni.Litt i sterkeste laget for meg men sikkert godt ved en sterk forkjølelse.
Så tok guiden vår oss rundt og fortalte om de ulike krydderne og viste hvordan de vokste,det var veldig artig og interessant.

Før vi dro tilbake til campen stoppet vi et sted hvor vi kunne ri på elefanter.Elefanten stod klar og pyntet til å ta oss med på en tur.Det er STORE dyr!Var ikke mye høy i hatten da jeg skulle stige på,det var høyt ned.Etter en 15 minutters tid var det godt og trygt å komme ned på jorden igjen=)




Ukens bilde!!
Mange varme klemmer fra varmen ;)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar