lørdag 23. januar 2010

Nok en uke er gått,dagene går veldig fort her nede!
Det kom en ny gruppe med frivillige denne uken.Nå er vi vell rundt 60 frivillige her.En kveld hadde vi "bli kjent fest".Vi dannet en stor sirkel med stoler og lekte "I packed my bag with.."Leken gikk ut på at en skulle reise seg å si navnet sitt,deretter skulle nestemann reise seg og si navnet til den vedsiden av seg og sitt egent og slik fortsatte det til vi hadde kommet rundt hele sirkelen.Gjett hvem som var sistemann i sirkelen,jo det var nettopp meg.Hadde vell litt problemer med å huske alle navnene men gikk overraskende bra!
Etterpå fyret de opp musikken i en av bilene til campen og da var det tid for "stolleken".Så fikk vi servert mat og hygget oss videre utover kvelden.


Campen vår er rene byggeplassen nå.De har utvidet campen med flere rom.Arbeidstiden er ikke som hjemme,her jobber de natt og dag til de er ferdige.Det er MYE tungvindt arbeid her,ikke at jeg er noe ekspert på dette området men det er ikke rart at ting tar tid!
I tillegg til arbeiderenes tunge fysiske arbeid og arbeidsforhold i denne varmen har de to "sjefer" som sitter å følger med og de gjør det de skal og ikke somler.En av dem er en gammel inder med kulemage som sitter pal på en stol og lener seg tilbake med hendene godt plassert på magen,et smil skal du lete lenge etter.
Arbeidsmåtene her nede er virkelig skrudd mange mange år bak i tid.På venstre side er rommet vårt,er ikke rart det blir dårlig søvn til tider =)


Mandag var vi på plass på jobb igjen.Når barna ser bilen vår kommer de løpende mot oss og vinker og roper "God morning" God morning".De klemmer,holder oss i handa og er veldig kontaktsøkende.Vi starter alltid dagen med å synge nasjonalsangen på hindi.Da stiller alle barna seg opp i rekker etter høyde og synger av full hals.Jeg prøver å fange opp noen nye ord hver dag men tror ikke jeg kommer i havn ved å lære meg hele sangen i løpet av oppholdet her nede.
Deretter fortsetter vi med rim og sanger på engelsk som omhandler alfabetet,farger,dyr osv.
De får også en oppgave av læreren hver dag hvor de skal reise seg opp og for eksempel si på engelsk hvilke farger de har på klærne,hva de heter,hvor mange søsken de har osv.
Så deler vi barna inn i grupper etter alder og kognitivt nivå.
Klasserommet er ikke større enn 15 kvadratmeter og med varierende antall barn men som oftest 15 eller mer sier det seg selv at det blir liten plass til konsentrasjon.
Vi har disse ukene vært på gruppen med de minste barna ,alderen 2-5år.
For å få litt plass til utfoldelse og lek tar vi dem med ut på stranden og finner en skygge under en palme og underviser og leker med dem.Hørtes ut som en grei arbeidplass det!?...




















Men slutten på denne uken ble litt annerledes og uventet,vi fikk en trist beskjed på jobb!Vi merket at det var noe galt da vi kom på morningen.Foreldrene til barna fløy rundt nede på stranden og snakket med hverandre,de så veldig alvorlig ut uten at vi skjønte hva de snakket om.Mange av barna så triste ut og noen sa til oss at de skulle flytte.
Læreren på skolen forklarte oss at familiene hadde fått beskjed av politiet om at de måtte pakke ut tingene sine og flytte for husene skulle bli revet.Husene er ulovlige og de ønsker å rydde stranden og gjøre den tilgjelgelig for turister,som det ikke er nok plass for dem?!



Det ble en litt ampurtert dag men vi tok med barna ned og badet med dem mens foreldrene pakket ut tingene sine.Vi gav dem lunsj,tok farvell og dro tilbake til campen.
På vei tilbake til campen var det mutters stille i bilen,alle skjønnte alvoret og var preget.Organisasjonen vi jobber for skulle finne mer ut om saken og eventuelt må vi skifte prosjekt om det blir alvor med rivningen.Det var en vansklig dag og vondt å se og høre dette!






Ukens bilde!!

Baywatch i solnedgang=)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar